אין מקום חם, מכיל ומאפשר יותר מאשר שולחן המטבח…
מרחב לשיח, תקשורת, הקשבה והתפתחות.
ועכשיו- "שולחן המטבח" מגיע אליכם!
אפיה מקרבת
קורס קונדיטוריה חברתי רגשי
מספר 38467 במאגר תוכניות הגפ"ן
שעתיים של קסם במהלכם נעבוד, ניצור, נשוחח, נקשיב ונחווה יחד במרחב המחבר מכולם – שולחן המטבח
איך זה עובד?
הסדנה שלנו למעשה רואה במטבח כלי תרפויטי לתהליכים אישיים וקבוצתיים.
המפגשים יגעו בעולמות תוכן שונים וישזרו בתוכם כלים לפיתוח מיומנויות חיים שונות כמו סבלנות, גבולות, דיוק, ניהול זמנים, הבנת הנקרא , וחיזוק מיומניות מוטוריות, לצד אימון לתקשורת חברתית ועבודה משותפת.
הסדנאות מספקות מרחב תרפויטי לביטוי אישי ורווחה רגשית דרך יצירה, אמון, שיח, חווית הצלחה, יצירת חוסן וחיזוק תחושת מסוגלות.
המפגש יתחיל בהדרכה, היכרות ושיח קצר וימשיך בעשיה והתנסות חוויתית במטבח, תוך עבודה עם מתכונים, חומרי גלם וכלים מעולם הקונדיטוריה המקצועית,
בסיום כל מפגש נשב לטעימות מן התוצרים, ולשיח מסכם.
למי זה מתאים?
- הסדנאות מתאימות לחטיבה, תיכון, וטרום נוער (ה-ו)
- ניתן להזמין גם כסדרה של עד 12 מפגשים מלאה במהלכה המשתתפים יעברו תהליך הן ברמה האישית והקבוצתית, האינטלקטואלית, והקולינרית. וגם כמפגש חד פעמי סביב נושא מסוים לבחירתכם המתאים לאירועים, חגים, שנת מצווה, תוכנית הורים וילדים, עשיה קהילתית, גיבוש צוות ועוד.
- אורך כל מפגש כשעתיים, ומתאים לקבוצה של עד 15 משתתפים, או לחלופין הפעלת קבוצה אחת עם מספר מדריכים.
- הסדנא מתאימה לכלל המגזרים
יתרונות וכלים שירכשו בסדנה:
חוויה מגבשת ומעצימה
מרחב תרפויטי לביטוי אישי
תהליך קבוצתי, ובניית תקשורת נכונה
רכישת מיומניוית חיים מגוונות
יזמות ועשייה קהילתית
התנסות מקצועית מעולם הקונדיטוריה, וסיום עם תוצרים איכותיים ומרשימים
המטרות שלנו:
1
חיזוק מיומנויות חיים מגוונות: סבלנות, גבולות, דיוק, ניהול זמנים, מיומנויות מוטוריות ועוד
2
מרחב תרפויטי לביטוי אישי, חיזוק החוסן ורווחה נפשית
3
חיזוק מיומנויות תקשורת בתוך קבוצה, עבודת צוות וניהול קונפליקטים
4
יזמות ומעורבות חברתית – פיתוח תחושת אחריות חברתית, והפקת פרויקט התנדבותי
5
למידה תוך התנסות – הלמידה כולה נעשית דרך התנסות והנעה לפעולה
תכנית הסדנאות:
הסילבוס משתנה ומותאם לשכבות הגיל השונות, וישנה גמישות בהתאמתה למאפייני הקבוצה,
בין הסוגיות המרכזיות בהן התכנית עוסקת –
להתחיל מבראשית
סדר וגבולות במטבח, ורכישת שפה חדשה
הכל בקערה אחת
עבודה נכונה כצוות, הקשבה וביטוי כיחיד במרחב משותף
עושים סדר
עבודה על ערך הדיוק, האימון, והסבלנות
כשהכל בתנור
שיח זיהוי והעמקה בתהליכים שבחיינו
לא על הלחם לבדו
זיהוי ושיח בנושא העוגנים שבחיינו
לשים את עצמי על השולחן
מרחב לביטוי ויצירה אישית
על מתוק ומלוח
פרספקטיבה ונקודות מבט שונות, גמישות מחשבתית
שכבות של טעם
שיח בנושא פנימיות וחיצוניות ושכבות רגשיות
רב תרבותיות
זיהוי הדומה והשונה וחשיבות המרחב והשיח
תקשורת
היכולת לביטוי אישי בתוך קבוצה
יזמות חברתית
מרחב של יזמות ועשייה למען האחר
פותחים שולחן לקהילה
אירוע התנדבותי מסכם
בונוסים:
מארז ממותג עם תוצרים טעימים
חוברת מתכונים עם כל ההסברים
שי ומזכרת בהתאם לתוכן הסדנה
כמה זה עולה?
ניתן להזמין את הסדנה במספר מסלולים:
סדנה חד פעמית של שעתיים
1,100 ₪
במקום 1,500 ₪
*550 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים
סדרת מפגשים החל מ 6 מפגשים
1,000 ₪
במקום 1,400 ₪
למפגש של שעתיים
*500 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים
- הסדנה מיועדת לקבוצה של 15 משתתפים, ניתן להפעיל קבוצה גדולה עם מספר מדריכים במקביל
לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:
אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה
נעים מאוד שמי שולמית ספרא,
בעלת ניסיון של מעל עשור בתחום החינוך הבלתי פורמאלי ועבודה עם נוער בסיכון, ניהול מערכות חינוך בלתי פורמאליות, הובלה והנחיית צוותים, פרויקטים, ומיזמים חברתיים. בעלת BA בהיסטוריה ופסיכולוגיה, תעודת הסמכה בלימודי ווידאו- תרפיה, MA במדיניות ציבורית.
קונדיטורית מוסמכת בוגרת בית הספר "אסטלה- כיתת אומן" ובעלת העסק "לעצב בטעם".
החינוך הבלתי פורמאלי הוא שליחות עבורי ואני רואה בקונדיטוריה, ובמטבח כלי עוצמתי המחבר בין אנשים ותרבויות, וכ"אי יציב" של ביטחון ויצירה המאפשר מרחב עשיה תרפויטית רב עוצמה.
את הסדנאות למעשה פיתחתי לאורך השנים במהלך העבודה עם בני הנוער וההבנה כי החוויה הקסומה שבמטבח מהווה כלי החושף עולמות שלמים של רגשות, כישרונות ועומק פנימי, מייצרת מרחב לביטוי אישי ויצירת חוסן תוך רכישת מיומנויות חיים מגוונות. לצד עבודה קבוצתית מגבשת ובניית תקשורת בריאה.
וכל זה דרך חוויה קולינרית מהנה ומספקת המיצרת שילוב ייחודי, מרגש, ומתוק במיוחד.
מוזמנים להצטרף אליי, לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת!
שאלות נפוצות:
הסדנה מתאימה במיוחד לאירועים ולקבוצות! ניתן להתאים את התוכן לחגים, שנת מצווה, תוכנית הורים וילדים, עשיה קהילתית, גיבוש צוות ועוד.
על כל 15 משתתפים אנחנו נביא מדריך מקצועי מטעמנו ותוספת העלות תתומחר בהתאמה
התוצרים והמתכונים שבסדנה משתנים מסדנה לסדנה ומתאימים לתוכן ולשכבת הגיל. לדוגמא – בסדנה העוסקת במקרא נכין מאכלים מתקופות קדומות, על בסיס חקלאות וגידולים ארץ – ישראלים (על בסיס בצקים, פירות, נשתמש בשמנים וממתיקים שהיו קיימים באותה תקופה), דוגמאות נוספות – סדנא בנושא קום המדינה, תכיל מתכונים על בסיס חומרי הגלם שהיו נפוצים בתקופת הצנע, גידולים ישראליים פופולארים, ומנהגים מקומיים בעיר ובקיבוץ. בסדנאות חגים התוצרים יותאמו למנהגי החג הרלוונטי וכן הלאה…
הצוות שמעביר את הסדנאות הינו מיומן ומנוסה. בעל הכשרה בעולם הקונדיטוריה, וניסיון עשיר בחינוך והעברת סדנאות
כמובן! הסדנאות חלביות וכשרות, בכשרות הבד"ץ, חלב ישראל, ירקות נקיים ובדוקים
הציוד עלינו! אנחנו מגיעים אליכם עם כלל הציוד וחומרי הגלם- תנורים ניידים, כירות בטיחותיות, מגוון כלים וחומרי גלם טריים. כל שנדרש הוא חלל עבודה מספיק גדול, שקעי חשמל, וכיור בקרבת מקום.
כל שנדרש הוא מוטיבציה ואנרגיות טובות
אם ידועה רגישות מסויימת נשמח אם תעדכנו אותנו ונשתדל לעשות התאמות, אך חשוב לנו לציין כי הסדנא איננה נקייה מאלרגנים ומכילה או עשויה להכיל מוצרי חלב, ביצים, אגוזים, בוטנים, גלוטן, וכן הלאה
מעבר לסילבוס המצורף, אנחנו מתאימים את הסדנאות אליכם.. אם יש לכם אירוע בנושא מסוים או לקהל מסויים, אם סיימתם ללמד על סוגיה אקטואלית/ היסטורית/ מקראית כלשהי אנחנו נעשה את מירב המאמצים להתאים את התכנים והתוצרים לנושא הנבחר
בוודאי. הסדנא עוסקת בסוגיות אקטואליות ומסורתיות, ומטרתה לעורר שיח רלוונטי. מעבר לכך אנו רואים בסדנא כלי למפגש, לשיח ולחשיפה עם רב תרבותיות.
בשל טיבן של הסדנאות ומתוך שאיפה לתת מענה התואם את ערכיו של המקום, התכנים מותאמים ברגישות למגזרים השונים והצוות שלנו עובר הכשרה בהתאם
מספרים על הסדנאות שלנו ש....
לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:
אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה