מוזמנים להפוך את ההיסטוריה לעכשווית ובלתי נשכחת דרך הקסם שבמטבח, בתוכנית:

קונדיטוריה על מגש הכסף

זהות, מורשת והיסטוריה דרך המטבח

מספר 41333 במאגר תוכניות הגפ"ן

מי היה מאמין שאפשר לגרום להם להתרגש משיעור היסטוריה…
למצוא את עצמם בסיפורי התנ"ך,
להיפגש עם המסורות והמנהגים של השכן העולה, המשפחה והסבים
להכיר את החקלאות, השפה והפוד-טק הישראלי
ולהרגיש שזה הסיפור שלהם, שלנו.

כל הקסם הזה מתרחש בשעתיים של סדנה – והכל דרך המרחב המחבר מכולם.. שולחן המטבח.

סדנה שהיא חוויה עוצמתית ואקטואלית המחברת בין הסיפורים, המקומות, התאריכים והכתבים – ועד לצלחת.
המייצרת שיח מאחד ומחבר על מנהגים ועדות, על שוני ועל דמיון. והכל סביב שולחן אחד.

איך זה עובד?

בסדנה שלנו המשתתפים יעסקו בסוגיות אקטואליות ויפגשו עם סיפור הזהות היהודית – ארץ ישראלית דרך התנסות חוויתית משותפת במטבח, דרך הטעמים, הסיפורים והמתכונים.

המפגש יתחיל בהדרכה היכרות ושיח קצר עם סוגיה רלוונטית,
ימשיך לעבודה משותפת במטבח, תוך התנסות עם מתכונים וחומרי גלם רלוונטים לנושא, וילווה בכלים מעולם הקונדיטוריה המקצועית.
הסדנה כוללת דגש על עבודת צוות לצד מקום ליצירה אישית, ומשמשת קרקע לעשייה תרפויטית, מרחב לחווית הצלחה, ומחזקת מיומנויות חיים כמו גבולות, אחריות, זמנים, סדר, קריאה נכונה והבנת הנקרא, אקטיביזם ועשיה קהילתית.
בסיום כל מפגש נשב לטעימות מן התוצרים, ולשיח ולמידה מן המקורות, הטקסטים, התיעודים ההיסטוריים, והסיפורים משפחתיים.

למי זה מתאים?

יתרונות וכלים שירכשו בסדנה:

חוויה מגבשת ומעצימה

שיח מסקרן ומעשיר בסוגיות אקטואליה, זהות ומורשת

התנסות מקצועית מעולם הקונדיטוריה, וסיום עם תוצרים איכותיים ומרשימים

מרחב תרפויטי לביטוי אישי

רכישת מיומניוית חיים מגוונות

יזמות ועשייה קהילתית

המטרות שלנו:

1

חיזוק הזהות היהודית – ישראלית דרך המסורות, המנהגים והטעמים

2

רב תרבותיות, הכלה וסולידריות דרך חשיפה לתרבויות, תפוצות ומנהגים שונים

3

יזמות ומעורבות חברתית – פיתוח תחושת אחריות חברתית, והפקת פרויקט התנדבותי

4

למידה תוך התנסות – הלמידה כולה נעשית דרך התנסות והנעה לפעולה

5

כלים לחיזוק החוסן – ומרחב תרפויטי לביטוי רגשי, בייחוד בעת כזו

תכנית הסדנאות:

הסילבוס משתנה ומותאם לשכבות הגיל השונות, וישנה גמישות בהתאמתה למאפייני הקבוצה,
בין הסוגיות המרכזיות בהן התכנית עוסקת –

מה אכל דוד המלך?
טעמים מן המקורות

תקופת המקרא, וחקלאות ישראלית

שולחן החג

חגים, מנהגים ועדות

מסע במעלית הזמן

תקופה נבחרת בהיסטוריה על בסיס חומר הלימוד

פירות ארץ ישראל

חקלאות ישראלית, ושבעת המינים

ציונות בשימורים,
וביצים בשוק שחור

ראשית הציונות והקמת המדינה

פולקלור בצלחת

על כור היתוך, מאכלי עדות ורב תרבותיות

המשפחה שלי

המסורות והמתכונים המשפחתיים של המשתתפים

הכי ישראלי

הזהות היהודית ישראלית העכשווית

אופים לזכרם

מאכלי זיכרון לנופלים

פוד-טק ישראלי

ישראל כמעצמת תחליפי מזון אקולוגים

פותחים שולחן לקהילה

יוזמה חברתית, ועשיה קהילתית

אירוע סיום קהילתי

מפגש אקטיביזם והתנדבות בקהילה

בונוסים:

מארז ממותג בסוף הסדנה

מארז ממותג עם תוצרים טעימים

מתכונים

חוברת מתכונים עם כל ההסברים

שי מתאים לסדנה

שי ומזכרת בהתאם לתוכן הסדנה

כמה זה עולה?

ניתן להזמין את הסדנה במספר מסלולים:

סדנה חד פעמית של שעתיים

1,100 ₪

במקום 1,500

*550 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים

סדרת מפגשים החל מ 6 מפגשים

1,000 ₪

במקום 1,400
למפגש של שעתיים

*500 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים

לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:

אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה

נעים מאוד שמי שולמית ספרא,
שולמית ספרא לעצב בטעם 2

בעלת ניסיון של מעל עשור בתחום החינוך הבלתי פורמאלי, ניהול מערכות חינוך בלתי פורמאליות, הובלה והנחיית צוותים, פרויקטים, ומיזמים חברתיים. בעלת BA בהיסטוריה ופסיכולוגיה, ו-MA במדיניות ציבורית.
קונדיטורית מוסמכת בוגרת בית הספר "אסטלה – כיתת אומן" ובעלת העסק "לעצב בטעם".

החינוך הבלתי פורמאלי הוא שליחות עבורי ואני רואה בקונדיטוריה, ובמטבח כלי עוצמתי המחבר בין אנשים, תרבויות, ובמקרה הזה גם חיבור לזהות ולמורשת העוברת מדור לדור, וזו המתעצבת בעשורים האחרונים.

את הסדנאות למעשה פיתחתי לאורך השנים בעבודה עם בני הנוער.
ההבנה כי החוויה הקסומה שבמטבח מהווה כלי תרפויטי בעל עוצמה החושף עולמות שלמים של רגשות, כישרונות ועומק פנימי,
יחד עם הסקרנות והתשוקה שלי ללימודי היסטוריה, אקטואליה ומורשת,
יצרו שילוב ייחודי, מרגש, ומתוק במיוחד.
מוזמנים להצטרף אליי, לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת.

שאלות נפוצות:

הסדנה מתאימה במיוחד לאירועים ולקבוצות! ניתן להתאים את התוכן לחגים, שנת מצווה, תוכנית הורים וילדים, עשיה קהילתית, גיבוש צוות ועוד.
על כל 15 משתתפים אנחנו נביא מדריך מקצועי מטעמנו ותוספת העלות תתומחר בהתאמה

התוצרים והמתכונים שבסדנה משתנים מסדנה לסדנה ומתאימים לתוכן ולשכבת הגיל. לדוגמא – בסדנה העוסקת במקרא נכין מאכלים מתקופות קדומות, על בסיס חקלאות וגידולים ארץ – ישראלים (על בסיס בצקים, פירות, נשתמש בשמנים וממתיקים שהיו קיימים באותה תקופה), דוגמאות נוספות – סדנא בנושא קום המדינה, תכיל מתכונים על בסיס חומרי הגלם שהיו נפוצים בתקופת הצנע, גידולים ישראליים פופולארים, ומנהגים מקומיים בעיר ובקיבוץ. בסדנאות חגים התוצרים יותאמו למנהגי החג הרלוונטי וכן הלאה…

הצוות שמעביר את הסדנאות הינו מיומן ומנוסה. בעל הכשרה בעולם הקונדיטוריה, וניסיון עשיר בחינוך והעברת סדנאות

כמובן! הסדנאות חלביות וכשרות, בכשרות הבד"ץ, חלב ישראל, ירקות נקיים ובדוקים

הציוד עלינו! אנחנו מגיעים אליכם עם כלל הציוד וחומרי הגלם- תנורים ניידים, כירות בטיחותיות, מגוון כלים וחומרי גלם טריים. כל שנדרש הוא חלל עבודה מספיק גדול, שקעי חשמל, וכיור בקרבת מקום.

כל שנדרש הוא מוטיבציה ואנרגיות טובות

אם ידועה רגישות מסויימת נשמח אם תעדכנו אותנו ונשתדל לעשות התאמות, אך חשוב לנו לציין כי הסדנא איננה נקייה מאלרגנים ומכילה או עשויה להכיל מוצרי חלב, ביצים, אגוזים, בוטנים, גלוטן, וכן הלאה 

מעבר לסילבוס המצורף, אנחנו מתאימים את הסדנאות אליכם.. אם יש לכם אירוע בנושא מסוים או לקהל מסויים,  אם סיימתם ללמד על סוגיה אקטואלית/ היסטורית/ מקראית כלשהי אנחנו נעשה את מירב המאמצים להתאים את התכנים והתוצרים לנושא הנבחר

בוודאי. הסדנא עוסקת בסוגיות אקטואליות ומסורתיות, ומטרתה לעורר שיח רלוונטי.  מעבר לכך אנו רואים  בסדנא כלי למפגש, לשיח ולחשיפה עם רב תרבותיות. 

בשל טיבן של הסדנאות ומתוך שאיפה לתת מענה התואם את ערכיו של המקום, התכנים מותאמים  ברגישות למגזרים השונים והצוות שלנו עובר הכשרה בהתאם

מספרים על הסדנאות שלנו ש....

לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:

אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה