בואו להתנסות בכימיה, פיזיקה, ביולוגיה ומתמטיקה
בחוויה מסעירה ובלתי נשכחת…
המעבדה שבמטבח
סדנאות קונדיטוריה למדענים צעירים
מספר 41394 במאגר תוכניות הגפ"ן
איך תופח בצק? האם שמרים הם יצור חי? איזה חומרי גלם לא קופאים? איך מתבצע פסטור? כמה גרם סוכר יש בכף וכמה מיליליטר מים? מהם אחוזי האופה? מהו טמפרור שוקולד, ואיך מתפתח גלוטן? מה בתזונה האנושית פוגע באיכות הסביבה ומה בכוחנו לשנות?
על הסדנה..
בסדנה שלנו המטבח למעשה משמש כמעבדה אינסופית של חקר ולמידה של תופעות מדעיות, כימיות ופיזיקליות תוך שימוש בכלים מתמטיים, ומודעות לאיכות הסביבה.
אך בשונה מניסויי המעבדה – בסיום כל מפגש, נצא עם תוצר מתוק וטעים מעשה ידי המשתתפים ועם כלים ומתכונים מעולם הקונדיטוריה המקצועית. אנחנו רואים במטבח הזדמנות מתוקה וחווייתית לגלות עולם עשיר של מדע, חדשנות, וערכים הנוכח בחיי היומיום. הסדנאות שלנו מבוססות על למידה תוך התנסות, דינמיקה קבוצתיות ועבודת צוות במקביל ליצירת מרחב תרפויטי לביטוי רגשי ויצירה אישית, וככלי המעודד יזמות חברתית ואקטיביזם סביבתי, כשבמפגשים האחרונים נעסוק בהפקת אירוע סיום קהילתי הדן בסוגיות חברתיות ואקולוגיות על רקע הקולינריה המודרנית.
כל מפגש יתחיל בהדרכה, והיכרות עם סוגיה לימודית קצרה וימשיך בעשיה והתנסות חוויתית במטבח, תוך עבודה עם מתכונים, חומרי גלם וכלים מעולם הקונדיטוריה המקצועית, בסיום כל מפגש נשב לטעימות מן התוצרים, ולשיח מסכם.
למי זה מתאים?
- הסדנאות מתאימות לחטיבה, תיכון, וטרום נוער (ה-ו)
- ניתן להזמין גם כסדרה של עד 12 מפגשים מלאה במהלכה המשתתפים יעברו תהליך הן ברמה האישית והקבוצתית, האינטלקטואלית, והקולינרית. וגם כמפגש חד פעמי סביב נושא מסוים לבחירתכם המתאים לאירועים, חגים, שנת מצווה, תוכנית הורים וילדים, עשיה קהילתית, גיבוש צוות ועוד.
- אורך כל מפגש כשעתיים, ומתאים לקבוצה של עד 15 משתתפים, או לחלופין הפעלת קבוצה אחת עם מספר מדריכים.
- הסדנא מתאימה לכלל המגזרים
יתרונות וכלים שירכשו בסדנה:
מפגש מעצים ומגבש
חווית למידה מעשירה ומסקרנת
מרחב תרפויטי לביטוי אישי
בניית תקשורת קבוצתית
רכישת מיומנויות חיים מגוונות
יזמות ועשייה קהילתית
התנסות מקצועית מעולם הקונדיטוריה, וסיום עם תוצרים איכותיים ומרשימים
המטרות שלנו:
1
למידה במרחבי חיים – עקרונות מעולמות הכימיה, פיזיקה, ביולוגיה ומתמטיקה כפי שהם באים לידי ביטוי ב"מעבדת" המטבח
2
למידה תוך התנסות – הלמידה כולה נעשית דרך התנסות והנעה לפעולה
3
חיזוק מיומנויות חיים – התנהלות בצוות, תקשורת, גבולות, סבלנות ועוד
4
יצירת מרחב תרפויטי לביטוי אישי, חיזוק החוסן ורווחה נפשית
5
יזמות ומעורבות חברתית – פיתוח תחושת אחריות חברתית, והפקת פרויקט התנדבותי
תכנית הסדנאות:
הסילבוס משתנה ומותאם לשכבות הגיל השונות, וישנה גמישות בהתאמתה למאפייני הקבוצה,
בין הסוגיות המרכזיות בהן התכנית עוסקת –
יסודות בחומרים
כימיה ופיזיקה במטבח
אמולסיה, תערובות ותרכובות
פירוק הרכבה ופיסטור
גלטיניזציה ודה - נטורציה
בחימום חלבונים, מתפיחים ומדד חומציות
תהליכים ביולוגיים
שמרים ותסיסה
"אחוזי האופה"
חישוב והמרת כמויות במטבח
בין הנוזל לקפוא
תהליך סינרזיס, ג'לטין ומייצבים כימיים
טמפרור וקריסטליזציה
מבנה החומר
תזונה
אבות המזון, מזון מעובד, פחמימות סוכרים ותחליפים
אקולוגיה, זיהום אוויר ופוד טק
הפקת אירוע התנדבות קהילתי
בונוסים:
מארז ממותג עם תוצרים טעימים
חוברת מתכונים עם כל ההסברים
שי ומזכרת בהתאם לתוכן הסדנה
כמה זה עולה?
ניתן להזמין את הסדנה במספר מסלולים:
סדנה חד פעמית של שעתיים
1,100 ₪
במקום 1,500 ₪
*550 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים
סדרת מפגשים החל מ 6 מפגשים
1,000 ₪
במקום 1,400 ₪
למפגש של שעתיים
*500 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים
- הסדנה מיועדת לקבוצה של 15 משתתפים, ניתן להפעיל קבוצה גדולה עם מספר מדריכים במקביל
לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:
אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה
נעים מאוד שמי שולמית ספרא,
בעלת ניסיון של מעל עשור בתחום החינוך הבלתי פורמאלי ועבודה עם נוער, ניהול מערכות חינוך בלתי פורמאליות, הובלה והנחיית צוותים, ניהול מרכזי למידה, פרויקטים ומיזמים חברתיים. בעלת BA בהיסטוריה ופסיכולוגיה, תעודת הסמכה בלימודי ווידאו- תרפיה, MA במדיניות ציבורית, קונדיטורית מוסמכת בוגרת בית הספר "אסטלה- כיתת אומן" ובעלת העסק "לעצב בטעם".
החינוך הבלתי פורמאלי הוא שליחות עבורי ואני רואה בקונדיטוריה, ובמטבח כלי עוצמת ומרחב למידה עשיר ומגוון, החל ממיומניות חיים ותקשורת, ועד "פדגוגיה במרחבי החיים עצמם". בנוסף המטבח משמש כמרחב המחבר בין אנשים ותרבויות, וכ"אי יציב" של ביטחון ויצירה ומאפשר עשיה תרפויטית רבת עוצמה.
את הסדנאות למעשה פיתחתי לאורך השנים במהלך העבודה עם בני הנוער וההבנה כי החוויה הקסומה שבמטבח מהווה כלי רב עוצמה ללמידה מרתקת ומעשירה לצד עבודה קבוצתית מגבשת ובניית תקשורת בריאה. וכל זה דרך חוויה קולינרית מהנה ומספקת המיצרת שילוב ייחודי, מרגש, ומתוק במיוחד.
מוזמנים להצטרף אליי, לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת!
שאלות נפוצות:
הסדנה מתאימה במיוחד לאירועים ולקבוצות! ניתן להתאים את התוכן לחגים, שנת מצווה, תוכנית הורים וילדים, עשיה קהילתית, גיבוש צוות ועוד.
על כל 15 משתתפים אנחנו נביא מדריך מקצועי מטעמנו ותוספת העלות תתומחר בהתאמה
התוצרים והמתכונים שבסדנה משתנים מסדנה לסדנה ומתאימים לתוכן ולשכבת הגיל. לדוגמה – במפגש בנושא שמרים נכין תוצרים מתוקים ומלוחים מבצקי שמרים, במפגש בנושא טמפרור וקריסטליזציה נכין תוצרי שוקולד מגוונים, במפגש בנושא אמולסיה תערובות ותרכובות נעבוד עם קרמים שונים ונכין מגוון טארטלטים אישיים, וכן הלאה..
הצוות שמעביר את הסדנאות הינו מיומן ומנוסה. בעל הכשרה בעולם הקונדיטוריה, וניסיון עשיר בחינוך והעברת סדנאות
כמובן! הסדנאות חלביות וכשרות, בכשרות הבד"ץ, חלב ישראל, ירקות נקיים ובדוקים
הציוד עלינו! אנחנו מגיעים אליכם עם כלל הציוד וחומרי הגלם- תנורים ניידים, כירות בטיחותיות, מגוון כלים וחומרי גלם טריים. כל שנדרש הוא חלל עבודה מספיק גדול, שקעי חשמל, וכיור בקרבת מקום.
כל שנדרש הוא מוטיבציה ואנרגיות טובות
אם ידועה רגישות מסויימת נשמח אם תעדכנו אותנו ונשתדל לעשות התאמות, אך חשוב לנו לציין כי הסדנא איננה נקייה מאלרגנים ומכילה או עשויה להכיל מוצרי חלב, ביצים, אגוזים, בוטנים, גלוטן, וכן הלאה
מעבר לסילבוס המצורף, אנחנו מתאימים את הסדנאות אליכם.. אם יש לכם אירוע בנושא מסוים או לקהל מסויים, אם סיימתם ללמד על סוגיה אקטואלית/ היסטורית/ מקראית כלשהי אנחנו נעשה את מירב המאמצים להתאים את התכנים והתוצרים לנושא הנבחר
בוודאי. הסדנא עוסקת בסוגיות אקטואליות ומסורתיות, ומטרתה לעורר שיח רלוונטי. מעבר לכך אנו רואים בסדנא כלי למפגש, לשיח ולחשיפה עם רב תרבותיות.
בשל טיבן של הסדנאות ומתוך שאיפה לתת מענה התואם את ערכיו של המקום, התכנים מותאמים ברגישות למגזרים השונים והצוות שלנו עובר הכשרה בהתאם
מספרים על הסדנאות שלנו ש....
לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:
אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה