לוגו "לעצב בטעם" תורכיז
לוגו "לעצב בטעם" תורכיז

מי אמר שמתוק לא יכול להיות בריא?

מתוק של הטבע

קונדיטוריה בריאה

מספר 41394 במאגר תוכניות הגפ"ן

מה זה בכלל קינוח בריא – והאם הוא באמת יכול להיות טעים?
איך אפשר לדעת מה אנחנו מכניסים לגוף –
בלי לוותר על ההנאה?
איזה תחליפים טבעיים יש במקום סוכר,
ומה ההבדל בין סוגי הקמחים?
מה ההשפעה של מה שאנחנו אוכלים על הריכוז, האנרגיה וההרגשה היומיומית?

על הסדנה..

סדנה שבאה לשבור מיתוסים, להראות למשתתפים וגם למורים מה זה תזונה בריאה, וקונדיטוריה בריאה.
במהלכה נעבוד, נתנסה, נכין, נאפה, נלמד ונשוחח. נעסוק בצרכנות נבונה, נבין 
ואיפה האחריות שלנו על בריאותנו ועל אורח החיים שלנו ועד כמה זה אפשרי.
נדבר על ההשפעה של סוכר, פחמימות וחומרי גלם שונים על הבריאות, איכות החיים ואפילו על יכולות הריכוז שלנו!
המטרה היא ליצור שינוי תפיסתי אצל המשתתפים בנושא עולם התזונה הבריאה ותפיסת המטבח הבריא כאפשרי, מוצלח ומפתיע.
במפגשים האחרונים נעסוק בהפקת אירוע סיום קהילתי מתוק
במהלכו המשתתפים יצרו, ויסבירו על ערכי המטבח הבריא, ועל הבריאות בחיינו.

למי זה מתאים?

יתרונות וכלים שירכשו בסדנה:

מפגש מעצים ומגבש

חווית למידה מעשירה ומסקרנת

מרחב תרפויטי לביטוי אישי

בניית תקשורת קבוצתית

רכישת מיומנויות חיים מגוונות

יזמות ועשייה קהילתית

התנסות מקצועית מעולם הקונדיטוריה, וסיום עם תוצרים איכותיים ומרשימים

המטרות שלנו:

1

חשיפה לעקרונות תזונה בריאה ותחליפים בריאים תוך התנסות וחוויה, ועד כמה הם
זמינים, אפשריים ולא מתפשרים.

2

תרגול מיומנויות חיים- כללים וגבולות, יזמות חברתית, שמירה על סדר וניקיון, ניהול
זמנים, סבלנות, ועבודת צוות כעוגן מרכזי.

3

חוסן ופלטפורמה לביטוי רגשי וליצירת חווית הצלחה, וחיזוק תחושת מסוגלות.

4

קבלת האחר ומודעות לאלרגניים

5

יזמות חברתית- פיתוח תחושת אחריות ומנהיגות בתור "שגריר" בנושא תזונה בריאה.

תכנית הסדנאות:

הסילבוס משתנה ומותאם לשכבות הגיל השונות, וישנה גמישות בהתאמתה למאפייני הקבוצה,
בין הסוגיות המרכזיות בהן התכנית עוסקת –

אפשר אחרת

        תחליפי סוכר ועוגיות

קמח על מלא

           עוגות בחושות מקמחים מלאים

תחליפים

חשיפה לשפע של הטבע

פרי הקקאו

קקאו ושוקולד

ללא גלוטן

איך עושים את זה נכון

מותק של פרי

שימושים שונים בפירות

טבעוני

שיח על טבעונות ואקולוגיה

אלרגניים

מודעות, רגישות וקבלת האחר

צרכנות נבונה

אתגר ה"סופרמרקט"

הפקת אירוע התנדבותי קהילתי

אקטיביזם ועשייה קהילתית

בונוסים:

מארז ממותג בסוף הסדנה

מארז ממותג עם תוצרים טעימים

מתכונים

חוברת מתכונים עם כל ההסברים

שי מתאים לסדנה

שי ומזכרת בהתאם לתוכן הסדנה

כמה זה עולה?

ניתן להזמין את הסדנה במספר מסלולים:

סדנה חד פעמית של שעתיים

1,100 ₪

במקום 1,500

*550 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים

סדרת מפגשים החל מ 6 מפגשים

1,000 ₪

במקום 1,400
למפגש של שעתיים

*500 ש"ח לכל שעה כולל מע"מ
וכולל חומרים מתכלים

לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:

אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה

נעים מאוד שמי שולמית ספרא,
שולמית ספרא לעצב בטעם 1

בעלת ניסיון של מעל עשור בתחום החינוך הבלתי פורמאלי ועבודה עם נוער, ניהול מערכות חינוך בלתי פורמאליות, הובלה והנחיית צוותים, ניהול מרכזי למידה, פרויקטים ומיזמים חברתיים. בעלת BA בהיסטוריה ופסיכולוגיה, תעודת הסמכה בלימודי ווידאו- תרפיה, MA במדיניות ציבורית, קונדיטורית מוסמכת בוגרת בית הספר "אסטלה- כיתת אומן" ובעלת העסק "לעצב בטעם".

החינוך הבלתי פורמאלי הוא שליחות עבורי ואני רואה בקונדיטוריה, ובמטבח כלי עוצמת ומרחב למידה עשיר ומגוון, החל ממיומניות חיים ותקשורת, ועד "פדגוגיה במרחבי החיים עצמם". בנוסף המטבח משמש כמרחב המחבר בין אנשים ותרבויות, וכ"אי יציב" של ביטחון ויצירה ומאפשר עשיה תרפויטית רבת עוצמה.

את הסדנאות למעשה פיתחתי לאורך השנים במהלך העבודה עם בני הנוער וההבנה כי החוויה הקסומה שבמטבח מהווה כלי רב עוצמה ללמידה מרתקת ומעשירה לצד עבודה קבוצתית מגבשת ובניית תקשורת בריאה. וכל זה דרך חוויה קולינרית מהנה ומספקת המיצרת שילוב ייחודי, מרגש, ומתוק במיוחד.
מוזמנים להצטרף אליי, לחוויה ייחודית ובלתי נשכחת!

שאלות נפוצות:

הסדנה מתאימה במיוחד לאירועים ולקבוצות! ניתן להתאים את התוכן לחגים, שנת מצווה, תוכנית הורים וילדים, עשיה קהילתית, גיבוש צוות ועוד.
על כל 15 משתתפים אנחנו נביא מדריך מקצועי מטעמנו ותוספת העלות תתומחר בהתאמה

התוצרים והמתכונים שבסדנה משתנים מסדנה לסדנה ומתאימים לתוכן ולשכבת הגיל. לדוגמה – במפגש בנושא שמרים נכין תוצרים מתוקים ומלוחים מבצקי שמרים, במפגש בנושא טמפרור וקריסטליזציה נכין תוצרי שוקולד מגוונים, במפגש בנושא אמולסיה תערובות ותרכובות נעבוד עם קרמים שונים ונכין מגוון טארטלטים אישיים, וכן הלאה..

הצוות שמעביר את הסדנאות הינו מיומן ומנוסה. בעל הכשרה בעולם הקונדיטוריה, וניסיון עשיר בחינוך והעברת סדנאות

כמובן! הסדנאות חלביות וכשרות, בכשרות הבד"ץ, חלב ישראל, ירקות נקיים ובדוקים

הציוד עלינו! אנחנו מגיעים אליכם עם כלל הציוד וחומרי הגלם- תנורים ניידים, כירות בטיחותיות, מגוון כלים וחומרי גלם טריים. כל שנדרש הוא חלל עבודה מספיק גדול, שקעי חשמל, וכיור בקרבת מקום.

כל שנדרש הוא מוטיבציה ואנרגיות טובות

אם ידועה רגישות מסויימת נשמח אם תעדכנו אותנו ונשתדל לעשות התאמות, אך חשוב לנו לציין כי הסדנא איננה נקייה מאלרגנים ומכילה או עשויה להכיל מוצרי חלב, ביצים, אגוזים, בוטנים, גלוטן, וכן הלאה 

מעבר לסילבוס המצורף, אנחנו מתאימים את הסדנאות אליכם.. אם יש לכם אירוע בנושא מסוים או לקהל מסויים,  אם סיימתם ללמד על סוגיה אקטואלית/ היסטורית/ מקראית כלשהי אנחנו נעשה את מירב המאמצים להתאים את התכנים והתוצרים לנושא הנבחר

בוודאי. הסדנא עוסקת בסוגיות אקטואליות ומסורתיות, ומטרתה לעורר שיח רלוונטי.  מעבר לכך אנו רואים  בסדנא כלי למפגש, לשיח ולחשיפה עם רב תרבותיות. 

בשל טיבן של הסדנאות ומתוך שאיפה לתת מענה התואם את ערכיו של המקום, התכנים מותאמים  ברגישות למגזרים השונים והצוות שלנו עובר הכשרה בהתאם

מספרים על הסדנאות שלנו ש....

לבירורים, שאלות ושיחת ייעוץ והתאמה לתוכנית, אני מזמינה אותך למלא פרטים בטופס הבא, ואחזור אלייך:

אפשר גם לשלוח לי מייל shoolamit@gmail.com או ליצור איתי קשר בווטסאפ בקישור הזה